מה אתם יודעים על בירה? האם בירה כהה חזקה יותר? בירה משמינה? מה כדאי בירה מהחבית או מהבקבוק? ועוד כמה שאלות שנשאלנו על הבירה.
כבר רובכם מכירים אותנו כחברה המתמחה בייצור מערכות מזיגה באיכות טובה ובניהם:
- מכשירי סודה
- מכשירי בירה
- מערכות קירור מים
לא פעם נשאלנו שאלות הקשורות לבירה ועל תכונותיו. אספנו את כל השאלות שלכם ולקחנו לעצמנו את המשימה לחקור את הנושאים ששאלתם ויש בידנו תשובות בשבילכם.
הנה כמה דברים שכדאי לכם לדעת על המשקה הכי פופולרי בפאב.
"בירה בריאה לבריאות"
נכון
בשנים האחרונות פורסמו מחקרים הטוענים כי לצריכה בירה מתונה יש השפעות חיוביות על בריאותינו. על פי המחקים האלה, צריכה של כ- 330 מ"ל ביום מורידה את הסיכון למחלות לב, כלי דם וסכרת. מחזקת את המערכת החיסונית אפילו מורידה את הסיכון לסוגים מסוימים של סרטן. הבירה עשירה בוויטמין B, ובחומרים נוגדי חמצון ובמינרלים.
שימו לב כי הדגש על צריכה מתונה של בירה ואין להפריז בכמות השתיה, צריכה מופרזת של בירה מבטלת את יתרונותיה ואף מסוכנת!
"צריך לשתות בירה רק כשהיא קרה"
לא נכון
כיום בשוק יש מלא סוגי בירה שונים ומגוונים ולכל בירה יש את טמפרטורת ההגשה המתאימה לה. ככל שנרצה ליהנות מהארומה של הבירה נשתה אותה בטמפרטורה גבוהה יותר. ככל שהבירה מוגזת יותר לרוב הן יוגשו בטמפרטורה נמוכה יותר. את הלאגרים הבהירים מומלץ לשתות בטמפרטורה נמוכה של כ-4 מעלות. וישנם סוגים שונים שאותם מומלץ לשתות בטמפרטורה של כ-14 מעלות.
"ראש קצף לבירה אומר שרימו אותך"
לא נכון
הבירה היא משקה הנתון לסכנת חמצון. שכבת הקץ העליונה בכוס מורכבת בעיקר מפחמן דו חמצני, ותפקידה היא לתת שכבת הגנה על הבירה מחמצון. במעבדות המבשלות עבדים קשה ובקפידה על מנת להעניק לצרכן הבירה ראש קצף סמיך ויציב.
"לכל בירה יש חשיבות לכוס אליה היא נמזגת"
נכון
מחשבה רבה הושקעה בעיצוב כוסות הבירה וזאת על מנת להעצים את הדרך בה תרגישו את הארומה של הבירה. גם במראה של הבירה לא חסרו. בירות בעלי תוכנות ארומטיים יוגשו לכם עם כוס בלעת פתח רחב. כוסות בעלי מותניים צרים נועדו לבירות בהן ירצו להדגיש את ראש הקצף. ואילו בירות צלולות יותר יוגשו בכוסות ארוכות כדי להדגיש את צבע והמראה.
"בירה מהחבית טובה יותר מבקבוק"
לא נכון
תהליך פסטור הבירה נועד כדי להאריך את חיי המדף של הבירה, ותהליך זה נוטה לפגוע בטעמה. בדרך כלל בירה שמשווקת בחבית עוברת תהליך פסטור קצר יותר מבירה בבקבוק ולכן היא עדיפה יותר בטעמה. אך ישנם בירות בבקבוק שלא עוברות תהליך של פסטור, בעוד שגרסת החבית של אותה בירה עוברת תהליך פסטור. במקרה כזה הבירה בבקבוק יותר עדיפה על הבירה מהחבית.
"בירה משמינה"
לא נכון
ב-100 מ"ל יש בממצוע כ-45 קלוריות (כ-140 קלוריות לבקבוק של שליש). כדי להשוות לכם, מיץ תפוזים טרי מכיל כ-45 קלוריות ל-100 מ"ל וחלב כ-57 קלוריות. אולם במקרה של צריכה מופרזת של בירה תביא להשמנה כמו כל משקה או מאכל אחר.
עוד מאמרים שעשויים לעניין אתכם: